Sunday, 14 September 2014

BIO SELEZA


Racun DIOKSIN!!!
Secara ringkas di rumuskan disini...


hmmm..anda tahu x??kertas buangan, agen pelunturan yang berkasinogen,agen fluoresen dan sebagainya merupakan bahan mentah yang memproses tuala wanita pakai-buang di pasaran. Kertas buangan termasuklah kertas kitar semula, kertas tebal, kotak, tuala wanita terpakai dan pulpa kayu. Kertas dan pulpa kayu yang telah dilembutkan melalui proses pelunturan berklorin dan menghasilkan sejenis toksik dinamakan DIOKSIN. Kesan ketoksidan DIOKSIN amat kuat, ia adalah 130 kali ganda lebih bertoksik berbanding Cyanide dan 900 kali ganda lebih bertoksik berbanding Arsenic.





Ia juga digelar sebagai TOKSIN YANG PALING KUAT pada zaman kini. Pusat Penyelidikan Kanser Antarabangsa telah mengelaskan DIOKSIN sebagai KARSINOGEN (bahan penyebab kanser) kelas pertama kepada manusia. Kajian Perubatan membuktikan bahawa walaupun kandungan DIOKSIN dalam tahap yang rendah, ia masih berupaya menyebabkan kanser payu dara, kanser usus, endometriosis, kanser ovari, kemandulan, keguguran dan sakit puan yang lain.

Bagaimana Dioksin boleh meresap ke dalam rahim??

Darah haid yang keluar akan memasuki tuala wanita melalui permukaan jaringan atau bukan kain kapas. Jika permukaan tuala wanita tersebut berlubang, maka gas toksin yang dibebaskan akan terus berhubung dengan kulit dan akhirnya menyebabkan jangkitan. Jika permukaan tuala wanita bertukar menggunakan kain kapas semulajadi, ia akan menyerap segala gas bertoksin. Ia akan mengelakkan daripada masalah jangkitan, alahan, gatal atau ruam. Darah haid mengalir dari uterus dan diserap oleh tuala wanita. Sejenis gas bertoksin yang dinamakan dioksin akan dibebaskan melalui sistem pemeluapan. Dioksin akan diserap kedalam rahim melalui saluran uterus dan akhirnya sampai ke ovari melalui tiup filopian.

Kalau anda nak buktikan sendiri, anda ambil pad anda..Anda buka bungkusannya, koyak bahagian tengah dan tarik keluar 'KAPAS PALSU' dan rasai dengan jari2 anda. Bukan kapas kan???Itu sebenarnya kertas kitar semula, pad kitar semula yang diputihkan dengan KLOROX dan dilembutkan dengan SOFTLAN...errkk..saya pon terkejut, lerai bila diramas2..kat plasyik pembungkus state 100% kapas..tapi menipu jek lebih. Yerla, sape pernah korek isi perot pad tue kan?? Saya pon tak pernah..taw pakai jek.
Lagi 1 perkara penting..jgn la seronok sgt beli pad yag packed double dengan tawaran harga murah sbbnya pad2 tue dah expired. hAa..dahla pad tu beracun..expired lak, agak2nya lah kan...apa kesan pakai pad expired??eii..tak boleh nk bayangla..ngeri!!!!

BERTUKARLAH KEPADA PAD BIO SELEZA

 Apa itu Bio Seleza
 
Disebabkan Bio Seleza semakin mendapat tempat di hati kaum wanita sebagai keperluan harian & bulanan.

 

Hari ni saya nak share Frequently Ask Question (FAQ) tentang Bio Seleza. May be ada yang tertanya-tanya tentang Bio Seleza ni.

 

1. Kenapa Bio Seleza mahal berbanding dengan tuala wanita jenama biasa di pasaraya?

 

Mesti ada beza. Contohnya, kita buat baju yang biasa dengan baju yang penuh manik & sulaman. Tentulah harganya lain sebab material yang digunakan. Bio Seleza dibuat daripada cotton & mempunyai fungsi tertentu. Bio Seleza ni satu-satunya tuala wanita  yang mempunyai teknologi Bio Velocity (teknologi daripada korea).

 

Manakala tuala wanita biasa daripada 'recycle paper'http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png & tiada fungsi tertentu. Kalau wanita yang haidnya jenis 'heavy flow', mesti selalu bocor sebab tak menyerap dengan baik.

 

Tuala wanita Bio Seleza mempunyai 9 lapisan. Jika tuala wanita biasa mungkin mempunyai 3-4 lapisan sahaja. 

 

1 box Bio Seleza ni boleh tahan 2-3 bulan & 'benefit' yang kita perolehi memang sangat berbaloi-baloi dengan harganya. Lagi pun mahal & tidak ternilai lagi harga rahim kita. Betul tak?

 



  

2. Kenapa tuala wanita punca barah pangkal rahim?

 

Kebanyakan tuala wanita di pasaran dibuat daripada 'recycle paper' & akan melalui proses 'bleaching' . Proses ini akan menghasilkan dioksin. Dioksin ini akan kekal di dalam 'recycle paper'

yang digunakan sebagai bahan penyerap utama bagi kebanyakan jenama tuala wanita di pasaran. 

 

Dioksin ini turut mengganggu hormon wanita, imunisasi badan & boleh menyebabkan kanser.

 




 

3. Tuala wanita Bio Seleza mengandungi gel, selamatkah?

 

Gel yang terdapat dalam Bio Seleza bertindak sebagai agen penyerap utama. Gel ini diimport dari Jepun dengan high quality SAP molekul penyerap. Gel ini setanding dengan kualiti lampin bayi & diluluskan oleh WHO. Kalau tak selamat dah tentu kita tak pakaikan lampin kepada bayi kita, kan?

 


4. Berapa harga tuala wanita Bio Seleza?

 

MIX BOX

Pantiliner     : 30 pcs x 2 pack 

Day Safe      : 10 pcs x 2 pack

Night Safe   : 8 pcs x 1 pack

Night Safe   : 8 pcs x 1 pack 

(Extra Long)

Total            : 96 pcs

 

RM 131

 

DAY SAFE BOX

10 pcs x 6 pack 

Total          : 60 pcs

 

RM 128

 

PANTYLINER BOX

30 pcs x 6 pack

Total         : 180 pcs

 

RM 138

 

5. Siapa yang sesuai untuk menggunakan tuala wanita Bio Seleza?

 
Bagi yang telah putus haid atau selalu mengalami masalah gagal mengawal kencing. Bila batuk ATAU bersin akan terkencing. Sesuai sangat nak gunakan tuala Bio Seleza.

 

 
6. Bagaimana Bio Seleza boleh membantu masalah wanita seperti keputihan, jangkitan, haid tidak teratur dan lain-lain?

 

Bio Seleza bukan hanya tuala wanita yang menyerap darah haid. Malah mempunyai fungsi untuk memperbaiki, meningkatkan & mengekalkan tahap kesihatan wanita. 

 

Teras hijau yang terdapat di atas permukaan pad Bio Seleza mempunyai 4 fungsi :-

  • Bio Velocity
  • Far Infrared Rays
  • Ion Negatif
  • Nano Perak



 

 

Fungsi-fungsi yang disebutkan membantu masalah berkaitan peredaran darah, kuman, bakteria, hormon, dan juga tenaga.

 



 

 

Terutamanya yang ada masalah keputihan, period pain yang melampau, period tidak teratur, 

 

 



 

 



 
7. Kalau ada masalah seperti jangkitan, haid tidak teratur, senggugut berapa lama boleh nampak perbezaan?

 

Setiap orang masalahnya berbeza. Jadi tindakan & kesannya juga berbeza mengikut tindakbalas tubuh masing-masing. 

 

Berdasarkan respon daripada pengguna, jika masalah keputihan/jangkitan kuman atau bakteria, mereka akan mengalami perubahan dalam masa dua hari. 

 

Bagi yang mempunyai masalah senggugut, mostly akan dapat rasa terus. Berbeza ketika memakai tuala wanita biasa. Di samping itu, semasa pakai Bio Seleza ni, anda bolehlah 'further check up' dengan doktor.

 

8.  Kenapa pemilihan tuala wanita sangat penting?

 

Tuala wanita berkait rapat dengan haid. Haid melambangkan kesihatan wanita. Pemilihan tuala wanita yang salah boleh menyebabkan masalah kesihatan wanita seperti keputihan, haid tidak lancar & sebagainya.

 

9. Orang mengandung boleh pakai tuala wanita Bio Seleza?

 

Boleh. Masa mengandung boleh pakai pantiliner untuk mengelakkan kesan kimia yang terdapat pada seluar dalam dari diserap oleh miss V. Malahan orang mengandung ni bahaya kalau kena jangkitan kuman/bakteria. Boleh bagi kesan yang membahayakan kepada bayi juga. 

 

Orang mengandung ni selalunya kerap berulang-alik ke tandas sebab asyik rasa nak buang air kecil. Kawasan vagina yang lembab boleh menggalakkan pertumbuhan bakteria.

 

10. Bagaimana nak cuci tuala wanita Bio Seleza?

 


 

Gel Bio Seleza adalah bersifat biodegredable, so tak akan buat tandas tersumbat. Make sure buang yang di bahagian dalam saja, bukan bahagian luar ye.

 

Baiklah, kalau ada sebarang pertanyaan, boleh text me. Hopefully FAQ ni dapat menjawab persoalan anda tentang Bio Seleza.

 

Bagi yang belum cuba, nak special price, boleh dapatkan daripada saya
 
 
fareedah shariyah
0136069595
(call/sms/whatsapp/telegram/pm fb/pm fb page)
 
Cara Pembelian:
Hubungi no telefon di atas, selepas confirmation, boleh transfer pembayaran pada no akaun. (no akaun akan diberi kepada serious buyer sahaja).
Penghantaran akan dibuat melalui pos laju.
 
 
_____________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
Agent diperlukan diseluruh Negara.
Hubungi saya segera.
 
 
 

 

 

Wednesday, 10 September 2014

Rawatan Sakit Bisul


2 MINIT HiLANG SAKIT BISUL...


 
 
Daku dapat mesej dr kawan...
Dia kate....
dia lekatkan PAD BIO SELEZA pd tempat yg kena bisul,
 xsampai 2 minit... hilang denyut2 sakit bisul tu..
 


jika x..., langsung xboleh angkat tangan sebab bisul yg tgh mbengkak dan berdenyut...
Dia tampal pad bio seleza pd tempat yg sakit sebab dah tak tahan..
1 bisul telah pecah dan nanah telah kering....
Lagi 2 bisul kurang bengkak nye...
****
Ishhhhh...ngerissss mak....
Kat bandar susah nak cari daun sireh kan...
Tampal je dgn pad bio seleza....

4 hari kemudian...
saya Tanya perkembangan Bisul dia...
Dia kate...bisul tu tak jadi bisul dah...
yang nak membengkak terus surut dan tak rase sakit langsung.....
Kawan saya sangat takut sebab sakit bisul tu effect pada breast dia...sebab breast dia pun jadi sakit....

Alhamdulillah......kesan positif selepas pemakaian pad bio seleza


Dapatkan dari saya sekarang
Fareedah Shariyah Sharuddin
0136069595
______________________________________

#Pad bio seleza bukan pad biasa#
 
APA ITU BIO SELEZA

produk hot dipasaran. Takperlu telan.tak perlu sapu.tak perlu sumbat.
hanya lekat sahaja. Mmg pelik tp benar. Terbukti berkesan. Murah.selamat.produk berteknologi BIOVELOCITY pertama diMalaysia.
utk semua tak...
kira kaum.bangsa.agama.jantina.

SELESAIKAN MASALAH BERIKUT¦
★senggugut
★keputihan.
★period tak stabil
★hormon tak stabil
★bau kurang sedap pd alat kelamin
★kuatkan otot kemut bg ibu lepas bersalin.
★darah tak lancar
★sakit tumit.pinggang.bila bangun dr tido.
★badan lesu.kurang tenaga

Jom kita atasi dengan PADBIOSELEZA.

IN SHA ALLAH dgn izinNya jua. 
BIO SELEZA ADA 4 JENIS  PAD :

1. 1 mixed box
Harga  : RM 132


 
Dalam kotak mixed tu ada :
2 pax pantyliner (hijau)
2 pax day safe (oren)
1 pax long (purple). Setiap pax ade 8 pcs
1 pax extra long (biru). Setiap pax ade 8 pcs.

 

2. 1 box Day safe (oren)
 Harga  : RM 128
Ada 6 pax . (setiap pax ade 10pcs)
 

3. 1 box Pantyliner (hijau)
 Harga : RM 138
Ada 6 pax (setiap pax ade 30pcs).
 

 
Setiap kotak caj pos laju adelah RM 10
 
 
Berminat boleh wasup personal.
Yg baik dr Allah. Dan sesungguhnya perkara y baik ini saya kongsikan utk manfaat bersama. Jazakallah.




Fareedah Shariyah Sharuddin
0136069595

Rawatan Sakit tapak kaki & tumit



Sakit tumit kaki....?
Derita bangun pagi..pijak lantai...tbongkok2 tahan sakit...?
Mlm2 bisa kaki..?..selalu kena ular2..?..lutut sakit naik tangga...?
Dgn pad pantyliner bio seleza...
Just lekat ..tampal di kasut....
Jalanlah dgn penuh yakin & senyuman yg mesra..
Selamat tinggal sakit kaki & tumit...




HARGA PANTY LINER:
RM 138 + RM 10 pos laju
( ada 6 pack / setiap pack ade 30 pcs)
Boleh tahan sehingga 3 - 6 bulan


Dapatkn dr saya skrg..Fareedah Shariyah Sharuddin
0136069595




APA ITU BIO SELEZA

produk hot dipasaran. Takperlu telan.tak perlu sapu.tak perlu sumbat.
hanya lekat sahaja. Mmg pelik tp benar. Terbukti berkesan. Murah.selamat.produk berteknologi BIOVELOCITY pertama diMalaysia.
utk semua tak...
kira kaum.bangsa.agama.jantina.

SELESAIKAN MASALAH BERIKUT¦
★senggugut
★keputihan.
★period tak stabil
★hormon tak stabil
★bau kurang sedap pd alat kelamin
★kuatkan otot kemut bg ibu lepas bersalin.
★darah tak lancar
★sakit tumit.pinggang.bila bangun dr tido.
★badan lesu.kurang tenaga

Jom kita atasi dengan PADBIOSELEZA.

IN SHA ALLAH dgn izinNya jua. 
BIO SELEZA ADA 4 JENIS  PAD :

1. 1 mixed box
Harga  : RM 132

 
Dalam kotak mixed tu ada :
2 pax pantyliner (hijau)
2 pax day safe (oren)
1 pax long (purple). Setiap pax ade 8 pcs
1 pax extra long (biru). Setiap pax ade 8 pcs.

 

2. 1 box Day safe (oren)
 Harga  : RM 128
Ada 6 pax . (setiap pax ade 10pcs)
 

3. 1 box Pantyliner (hijau)
 Harga : RM 138
Ada 6 pax (setiap pax ade 30pcs).
 

 
Setiap kotak caj pos laju adelah RM 10

 
Berminat boleh wasup personal.
Yg baik dr Allah. Dan sesungguhnya perkara y baik ini saya kongsikan utk manfaat bersama. Jazakallah.

Fareedah Shariyah Sharuddin
0136069595


Saturday, 29 March 2014

testimoni sabun ketiakkk lagi

KAKI KEMATU AKIBAT KASUT & KESAN DUDUK BERSILA DI LANTAI!!!
Mak aii....X perlu jumpa doktor.... Sayang!!
InsyaAllah ramai y dah jadi hanya sambil mandi gosok lebih sikit dgn "SABUN GARAM" kami... Jer!! ---------------------------------------
Org dolu2... Kaki kasar tumit pecah, gosok kt pasir tepi laut, SAH!!!!!!!
Terapi scrub menggunakan air garam kannn....!!! ---------------------------------------

KAMI SERIUS NAK BAGTAU "MARRINE ESSENCE BEAUTY BAR" The only one SABUN DIDUNIA Y BERASASKN GARAM 100% SEMULAJADI!!

Alhamdulillah kini jadi SABUN NO.1 di rantau utk pelbagai masalah kulit tanpa kesan sampingan. Dari baby sampai je dewasa semua boleh guna.
CAKAP BANYAK X GUNA, TEMBAK X KENA, DIJEMPUT SEMUA GUNA,

WSUP/PM/SMS KAMi NAAA...
Di talian:0136069595 Fareedah

Sunday, 1 December 2013

mineral cofee






Baru balik dr outstation...terus 'tackle' en.suami dgn mineral coffee..mineral coffee ni ade garam buluh..dan bsifat alkali . seriously, si dia xboleh minum nescaffe, confirmmm sakit kepala mcm migrain lepas 2 minit minum nescaffe, kerna itu, di rumah kami, langsung tiada stok nescaffe...bile sy try bancuh mineral coffee ini dgn penuh kasih syg♥♥..dan kasi si dia minum..alhamdulillah, 5 minit..10 minit...1 jam.. ....si dia langsung xmengadu pun sakit kepala..great testimony...!!
Order segera..sebab sy tgh ade stok yg byk ditangan..no need pre order...!!!

Coffee lover,
Fareedah Sharuddin
0136069595

Thursday, 28 November 2013

Mineral Coffee Hai O


 
Mineral Coffee mengandungi garam buluh.
Garam buluh bagus utk kesihatan.
 Customer cina memang dah lama mengamalkan minum garam buluh, mereka kata garam buluh untuk panjang umur (kesihatan meningkat).
Garam buluh terdapat dalam mineral coffee. Rasanye sangat sedap ..
langsung tiada rasa masin.
 
 
~ Garam buluh bersifat alkali
(INFO : air zam zam di Mekah sangat tinggi kadar alkalinye +- 14pH.
Allah swt mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya.
Jadi ia akan neutralisekan asid berlebihan dalam badan kita.
(perut lapar/pedih disebabkan asid).
That's why mereka yang minum di waktu pagi akan rasa kenyang je sehingga tengahari.
So, kite boleh ambil lunch dalam kuantiti yang sedikit.
Petang pun ambil secawan, jadi waktu malam, kite tak perlu dah makan dalam kuantiti yg banyak atau boleh skip terus makan nasi....
yang bestnye, senang lawas....perut pun lega...
perut yg boooncittt pun makin nipis kebuncitannya....hehehh...
 
bagi yang minum kopi leh jd kembung perut, dengan minum kopi mineral tidak lagi.
 
ibu yang dalam pantang pun boleh minum...
 
ibu mengandung pun boleh (terutama yang hb rendah)
Magnesium di dalam mineral coffee juga boleh meningkatkan jumlah darah ke paras yang sihat.


Sel-sel badan kite akan buat kerja secara optimum dalam keadaan badan beralkali,
 jadi sel-sel yang dah tak berapa optimum akan bekerja dgn aktif semula...
itu yang ada testimony minum kopi mineral 2x seminggu pesakit kencing manis,
boleh reduce dr level 11 kepada 7,
 (orang diabetes takut nak minum 3 in 1)...
 
 
 
Bagi yang bisa-bisa tumit dan lutut, lepas minum hilanglah biasanya
(itulah kerja asid)..
so..amalkan kopi mineral.....
 

Pesakit imsomnia juga digalakkan minum mineral coffee ni..
 
 kebiasaannya pesakit imsomnia ini antara lain masalahnya ialah kerana kalsium tidak diserap dengan baik oleh badannya, maka badan mereka masih cergas dan tidak tenang untuk proses tidur.
 Kandungan Magnesium di dalam Mineral Coffee tadi membantu penyerapan kalsium berjalan dengan lebih baik, seterusnya badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan baik.
 

 
Pesakit migrain 
Elemen Garam Buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah dan mengelakkan migrain dan sakit kepala lain.
 
 
Semua orang tak terlepas dari badan bertoksid, anda pula pencinta air mineral...?
jika tidak, minumlah kopi mineral ini,  untuk bagi cepat flush toksid tersebut.

 
Bagi pencinta/coffee lover...kopi mineral mmg ummmphh...!!!
cukup rasa...!!
kalau anda rasa2 /atau badan dedar2 nak demam, cepat2 minum kopi mineral panas,
 lepas setengah jam, badan akan berpeluh...
insyaAllah akan beransur lega....
 
 
Ramuan Utama :
 
kopi Robusta, garam buluh
 
Keberkesanan :
 
Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium,
      besi, kalsium dan kalium.
Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
Melegakan tekanan.
 
Cara Pengambilan :
 
Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas,
 boleh diminum selepas dikacau dengan rata.
 
 
 
 
Harga :
RM 26.50
Sekotak (20 sachet )



coffee lover,
fareedah
0136069595






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...